motie van wantrouwen

  • markske

    Geacht bestuur,

    Hierbij verzoeken wij u om bijgaande motie van wantrouwen van de verenigingen uit

    de Afdeling Midden Nederland te behandelen op de A.V.V. van 16 juni 2007. Wij verzoeken u dan ook deze motie op de agenda te plaatsen van de A.V.V. van 16 juni 2007 en bij de A.V.V. stukken toe te voegen.

    Tevens verzoeken wij u om ook bijgaand voorstel met betrekking tot niet spelende leden op de A.V.V. van 16 juni 2007 te behandelen en derhalve ook op de agenda te plaatsen.

    Vertrouwende u hiermede voldoende te hebben ingelicht,

    Met vriendelijke groet,

    Namens het Afdelingsbestuur,

    NHV Afdeling Midden Nederland

  • Barbamama

    De afdeling Limburg heeft over de jaarrekening besloten, dat er geen decharge zal worden verleend.

    Wie heeft er antwoord op de volgende vragen

    - Hoe wordt daar in andere afdelingen over gedacht?

    - Welke afdeling steunt de motie van wantrouwen?

    - Haalt dit VB de 17e nog wel?

    - Wie stelt zich verkiesbaar?

    - Wie wordt na Ben Spaai de nieuwe directeur?

    - Waarom worden er geen betalingen meer gedaan door het NHV?

  • Scheids

    Een motie van wantrouwen hoeft niet persé door het bestuur op de agenda te worden geplaatst. Art. 14.3.c van de statuten geeft de AVV het recht van initiatief en interpellatie. Overigens lijkt het aannemelijk, dat het niet verlenen van décharge door de AVV door het bestuur zal worden opgevat als een motie van wantrouwen en het derhalve zal opstappen.

    Mocht het bestuur niet uit zichzelf opstappen, dan kan de AVV overwegen het initiatief te nemen en de voorzitter verzoeken om een motie van wantrouwen in stemming te brengen. De voorzitter is verplicht dit verzoek te honoreren als tenminst 1/3 gedeelte van de stemgerechtigde leden (dus niet de achterliggende stemmen die zij vertegenwoordigen?) achter dit verzoek staat (art. 10.2 van de statuten).

    Hopelijk wordt tijdens de AVV wel duidelijk gemaakt hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen en wie er in eerste aanleg verantwoordelijk is voor al die debacles voor het Kantongerecht.