fiege/smits, wat moeten we er mee?

  • hagenees

    de handbalbond heeft weer eens toegeslagen. hebben ze nu voor kwaliteit of voor kwantiteit gekozen. die rottger heeft natuurlijk niet veel te besteden en komt dan weer uit bij een gezappig nederlands duo. daar gaan we weer. natuurlijk zijn hun eerder behaalde resultaten noemenswaardig te noemen maar anderszijds tegen kroatie en noorwegen wordt iets anders verwacht en de vraag is: kunnen zij dat brengen en zo dat het ned herenteam werkelijk eens mee gaat spelen op europees nivo. denk het eerlijk gezegd niet. fiege loopt al langer mee en kan niet echt betrapt worden op een internationaal succes en smits is niet voor niets assistent geworden. nee het zal sterk afhangen van de samenstelling van de selectie of deze 2 heren “: ons”: verder kunnen brengen.tip: zou beginnen alleen 1e bundesliga spelers te selecteren en snel met eijlers en cs die al eerder bedankten gesprekken aan te gaan. en dan over een periode van 2 jaar doorselecteren. maar een ding: vooral geen e/o of hurry-up spelers of lions spelers selecteren want dat is internationaal geen nivo! en goede sponsoren verdien je pas als er resultaten zijn, echt niet eerder.

  • Oranje Boven

    Gelukkig, je bent er nog. Ik was al bang dat je tijdens de vakantie besloten had om de azijnpen aan de wilgen te hangen. Zelf al eens iets positiefs bijgedragen aan het Nederlands handbal? Als het nu zo is (en jij bevestigt dat) dat er niet of nauwelijks geld te besteden is, dan mogen de Nederlandse handballers blij zijn dat deze twee mannen (vrijwel belangeloos) aan de slag willen om er toch iets moois van te maken. Overigens kun je een 5e plaats op een WK U21 niet bepaald een mislukking noemen. Als jij nou eens 10% van de inspanningen die Fiege en Smits gaan leveren, zou omzetten in positieve energie, dan zijn wij op dit forum verlost van dat gezever van jou.

  • Mitel

    @ hagenees,

    Je hebt helemaal gelijk. Nee je mag niet kritisch zijn van oranje boven. Zesjes cultuur mannetje.

    Waarom beter je best doen een zes is toch voldoende.

  • Willem

    Zolang het NHV de spelers niets te bieden heeft zal het voor de spelers uit de sterkere competities niet interessant genoeg zijn nog voor de nationale ploeg te spelen. Als je hierdoor consequent een selectie moet opstellen die bestaat uit tweede en derde keus zul je als Nederland nooit wat gaan bereiken. Je kunt de beste technische staf van de wereld samenstellen, maar als de bereidwilligheid er bij de spelers niet is houdt het op. Ik heb geen idee wat het langetermijnplan inhoudt dat nu weer gepresenteerd is, maar je kunt er van uit gaan dat spelers die nu in het traject zitten straks net zo makkelijk uitstappen wanneer zij de stap naar het buitenland gaan maken.

  • hagenees

    volledig mee eens. geen speld tussen te krijgen. maar…we gaan het zien waar de weg naar leidt of lijdt?

  • Vaderlandsliefde

    Volgens mij zou je alleen al voor de eer moeten willen spelen voor je nationale team.